svepre

Tanteo mac

Född 2009, 172 cm, skimmel (GGEEAaCC)
E. Clasico Mac U. Fauna Mac

Tanteo MAC kommer från det legendariska stuteriet Cárdenas i Spanien. Han importerades hösten 2011, noggrant utvald för sin stam, sin rastyp, sina rörelser och inte minst för sitt milda temperament som är så klassisk just för Cárdenas-hästarna. 
Tanteo MAC är en av de sista sönerna till den fantastiska Clasico-MAC - Reproductor Calificado, tvåfaldig CAMPEÓN DE ESPAÑA och en framstående avelshingst med många avkommor av högsta klass. Även Tanteos morfar Ranchero III har vunnit den åtråvärda titeln CAMPEÓN DE ESPAÑA, liksom hans farfar - den legendariska Gastador VIII. Tanteo kommer ur en förärvningssäker Cárdenas-stolinje, som har lämnat flera Champions och framgångsrika dressyrhästar. Tanteo MAC är en mycket stark förärvare! 

Tanteo MAC är en högställd, rörlig hingst av bra storlek och utmärkt rastyp. Han är mycket korrekt och välbenad, har en stark överlinje, fantastisk hals samt ett mycket vackert huvud. Vi är stolta över att kunna erbjuda en hingst av denna klass här i Sverige. Hans avkommor födda 2013 & 2014 är fantastiska! De är genomgående högställda, välbenade, uttrycksfulla, mycket rörliga och med juvligt temperament! 
Tanteo verkar via transporterad kyld semin och har en fantastisk fertilitet. Han har haft nära 100 % dräktighet alla säsonger! 
Alla avkommor efter Tanteo blir skimlar. Tanteo har genkod GGEEAaCC 
Tanteo MAC är ett mycket säkert val om du vill avla fram en stor sporthäst för dressyr och/eller avel! 

Tanteo ägs sedan 2016 av Annelie Höög. Pepino äger dock avelsrätten fram till 2020 och Tanteo kommer att tjänstgöra för avel via Pepino fram till dess. 
SÄSONGEN 2019 kommer Tanteo stå till förfogande på Ugglarps Gård i Skåne, om tillräckligt med intresse finns. Kontakta Sara Hedberg om du är intresserad av att betäcka ditt sto 2019! 

Verkar via semin (AI & TAI)

PEPINO DRESSAGE & BREEDING
Sara Hedberg
pepino.pre@gmail.com