svepre

heleno vi

Född 2000, 162 cm, svart (ggEaaaCC)
E. Risuño IV U. Centellita

Heleno VI verkar på semin AI/TAI via Gocksta Stuteri, Västerås.

Heleno VI är en ren Guardiola, en blodslinje som har framtagits under decennier av noggrant avelsarbete och är högt aktad i Spanien. I Heleno VI:s stamtavla hittar man bl a hans morfar Centella V, en mycket betydande hingst i spansk avel och Spansk champion. Heleno VI:s mormor Barilla är Spansk stochampion reserv .

Heleno VI är uppfödd hos Yeguada BRH, Enrique Benito Rodriguez, vilken är en av Spaniens främsta uppfödare som tagit fram många fina dressyr-PRE som flitigt tävlas ända upp till GP nivå i bla både Spanien och USA. Heleno VI:s genetik är mycket välbeprövat när det kommer till både dressyr, doma vaquera samt genom åren på morfologiska tävlingar.
Vid de morfologiska tävlingarna har Guardiola-blodet tagit många fina utmärkelser.
Vid stuteriet, Yeguada BRH, så har Heleno VI:s mamma Centellita verkat i många år och hon har hela 18 avkommor inskrivna i stamboken, bla Morfeo BRH exporterad till USA och tävlad upp till FEI Inter II och utbildad GP. Centellitas dotter Ingeniera är fortsatt verksam i stuteriet och hon har lämnat 12 avkommor bla, Borneo BRH (exp Österrike) och Bolero BRH (exp USA). Heleno VI:s systerdotter Tibetana är också verksam vid Yeguada BRH och har lämnat 8 inskrivna avkommor bla Silencio BRH och Romano BRH, båda exporterade till USA.

Heleno VI är en välproportionerlig maskulin PRE-hingst av mycket god modell. Han har stor utstrålning och ett temperament och en arbetsvilja som gör det roligt att arbeta med honom. Han är modig och framåt.

Heleno VI har bra gångarter med god takt och har belönats med 8:or för skritt och galopp på morfologisk tävling. Han har en stark fysik vilken ger en extra känsla när man rider honom.

Heleno VI är avelsgodkänd av Cria Caballar i Spanien 2004 och Svenska Hästavelsförbundet 2005.

LEGENDARIO PRE
Carina Blom
helenovi@hotmail.com