interimisstyrelse

NamnStyrelseuppdragMejladressTelefonnummer
Åsa MolinOrdförandesveforpre@gmail.com070 397 62 62
Ingela EkelundKassörsveforpre@gmail.com073 201 30 33
Anne-Lie HöögLedamotsveforpre@gmail.com070 992 54 07
Maria NyströmSekreteraresveforpre@gmail.com070 270 59 23

Åsa Molin, Ordförande

Vem är då jag förutom ordförande i interimsstyrelsen i nybildade SVEPRE?
Hästtjej de lux i ungdomsåren och efter uppehåll i ca 15 år blev jag hästtant vilket är den uppgraderade versionen 2,0! Har haft 4 dressyrstammade halvblod, kvalitetsbedömt 2 av dem, tävlat lätta klasser dressyr, dressyrdomarutbildad i början av -90 då Ridsportförbundet hade kurser för att döma klasser upp till LA4. Var tvungen att ta bort mitt sista halvblod 2004 p g a kissing spines och köpte mina drömmars PRE i januari 2006, Fleta, en 5-årig avelgodkänd hingst med Bocado/YM-linjer som importerades från Madrid, såg ut som en sagohäst och var vänligheten personifierad. Tyvärr så hade han en förvärvad skada så 2011 så fick han vandra vidare och istället kom Tango BRH, med rena Guardiolalinjer invirvlande i mitt liv, mitt lyckopiller! Jag importerade honom som 3-årshingst från BRH-stuteriet, Valladolid som avlar på PRE mot dressyr och han är en fantastisk individ med gång, arbetsvilja, humor, tuffhet och i mina ögon har han allt det jag söker hos en häst! Idag så rider/ tränar jag efter de klassiska principerna men har ridit "vanlig dressyr" och även varit inne på AR, centrerad ridning ingår i verktygslådan, går efter hästetolog Dr Andrew McLeans principer gällande inlärning, klickertränar sporadiskt, använder mig av Tteam& Ttouch sedan länge och anser att ridning, hästhantering bygger på tillit, respekt och glädje och där PRE är överlägsen gällande allt detta! Jag har alltid varit vetgirig gällande hästar och har nog slukat det mesta i bokväg sedan barnsben om det mesta och som PRE-nörd gäller detsamma även om det blir engelska som gäller för det rasspecifika, Spanska är en bristvara hos mig tyvärr.
Jag var med ocjh startade upp en PRE-grupp på fb 2012 och har under åren fram till våren 2016 nog postat 1000 inlägg. Idag har jag en fb-sida som fokuserar på Iberiska hästar och Klassisk dressyr.  
Hösten 2014 till januari 2016 satt jag som vice ordförande i PRE-föreningen SIAPRE och som i september 2015 anordnade Championatet på Högbo RK, en helt fantastisk tillställning i mina ögon :) Våren 2017 blevjag vald till Ordförande i ANCCE Suecia vid årsmötet, ett uppdrag som innebar mycket jobb gällande ekonomi, myndighetslontakter och tyvärr inte så mycket gällande Spanska hästar. Vi genomförde dock i september 2018 ett välbesökt och mycket uppskattat Champonat på Högbo RK, det XI Svenska Championatet! I november 2018 efter ett årsmötesbeslut antog föreningen namnet SWEPRE, Swedish Association for Pura Raza Española, en förening som idag tyvärr inte finns,  vill man veta mer om anledning och bakgrund till detta så finns information på föreningens hemsida och i sin helhet i den offentliga fb-gruppen; SWEPRE -informationsgrupp tidigare ANCCE Suecia.  
Tillbaka till hästarna; jag har gällande mina halvblod varit intresserad av stam och prestation, likaså nu gällande PRE med historik, blodslinjer, stammar, avel men även foder, skoning, ridning, hantering och allt annat som hör till då jag läser, funderar, söker, diskuterar och pratar häst, speciellt PRE då med de som vill höra. Mitt hopp pch min önskan är att alla ska ha vetskap och även kunskap om vår fantastiska Spanska häst, "the Horse of Kings and the King of Horses! Lägger till, mina tre söner och icke-hästiga vänner balanserar upp ovan så jag håller mig kvar i den vanliga Världen också

Ingela Ekelund, Kassör

Hur presenterar man sig enklast? Hästnörd från topp till tå! Jag har testat det mesta inom hästeri från ponnyhoppning, islandstölt, hoppning, hubertusjakter, terrängritter, akademiskt och fälttävlan till klassisk dressyr, markarbete och WE . Nuförtiden ägnar jag mig mest åt körning.  Jag drev tidigare Klinga Hingst-och Seminstation och hade som mest 5 egna hingstar på station, jätteroligt men oj så mycket jobb o sämsta lönen ever! Tog mod till mig och åkte till Tyskland och samarbetade med bl a Sprehe, Schmidt, Ammerland och Redefin vars hingstar jag marknadsförde i Sverige. Klinga tog även in semin från Spanien (bl a Kefren o Doblon).  Idag står två godkända avelshingstar i stallet, en welsh som tävlas i maratonkörning på MSv nivå med siktet inställt uppåt och en holländsk varmblodshingst som tävlats i både dressyr och hoppning och som jag tänker ska bli min partner för framtida WE-träningar.

Annars är jag språkutbildad ekonom och drev tidigare en redovisningsbyrå då jag även jobbade med ekonomi-/företagarutbildningar.  Från slutet av 90-talet har jag arbetat som ekonomiansvarig. Under 2016 slutade jag arbeta som anställd för att  "bara" arbeta med vår egen redovisning. Tanken är jag att jag därutöver äntligen ska kunna ägna mig helt åt hästarna - och så få litet tid dessutom förstås åt min man och våra barn o barnbarn.
Är jobbigt petig och pliktskyldig som ekonom men släpper loss vid målarstaffliet o älskar att dra iväg fortare än fort med sportbil, men inget
slår en snabb galopp över de skånska fälten!

Anne-Lie Höög, Ledamot

Jag började med hästar när jag var åtta år, och har hållit på mer eller mindre i alla år sedan dess. Jag gick naturbruksutbildning med inriktning häst på Plönningeskolan, och utbildade mig till körinstruktör på Wången efter det. Jag är också behörig att undervisa elever på gymnasiet inom häst. Jag har jobbat med flera olika inriktningar, både travhästar, western, dressyr och som kusk på Waxholm. Nu har jag tre PRE hemma på gården, avelshingsten Tanteo Mac, stoet Malaga F och en avkomma efter dessa två som blir 1 år snart. Det är också en nordishingst inackorderad här med den aktningsvärda åldern av 29 år.  Rykr heter han. Jag är utbildad sadelmakare och har sadelmakeriet i en lokal hemma. Vi har också 3 barn, 3 hundar, 3 katter och ett gäng får.

Maria Nyström, Sekreterare