interimisstyrelse

NamnStyrelseuppdragMejladressTelefonnummer
Anne-Lie HöögOrdförandesveforpre@gmail.com070 992 54 07
Ingela EkelundKassörsveforpre@gmail.com073 201 30 33
Maria NyströmSekreteraresveforpre@gmail.com070 270 59 23

Anne-Lie Höög, Ordförande

Jag började med hästar när jag var åtta år, och har hållit på mer eller mindre i alla år sedan dess. Jag gick naturbruksutbildning med inriktning häst på Plönningeskolan, och utbildade mig till körinstruktör på Wången efter det. Jag är också behörig att undervisa elever på gymnasiet inom häst. Jag har jobbat med flera olika inriktningar, både travhästar, western, dressyr och som kusk på Waxholm. Nu har jag tre PRE hemma på gården, avelshingsten Tanteo Mac, stoet Malaga F och en avkomma efter dessa två som blir 1 år snart. Det är också en nordishingst inackorderad här med den aktningsvärda åldern av 29 år.  Rykr heter han. Jag är utbildad sadelmakare och har sadelmakeriet i en lokal hemma. Vi har också 3 barn, 3 hundar, 3 katter och ett gäng får.

Ingela Ekelund, Kassör

Hur presenterar man sig enklast? Hästnörd från topp till tå! Jag har testat det mesta inom hästeri från ponnyhoppning, islandstölt, hoppning, hubertusjakter, terrängritter, akademiskt och fälttävlan till klassisk dressyr, markarbete och WE . Nuförtiden ägnar jag mig mest åt körning.  Jag drev tidigare Klinga Hingst-och Seminstation och hade som mest 5 egna hingstar på station, jätteroligt men oj så mycket jobb o sämsta lönen ever! Tog mod till mig och åkte till Tyskland och samarbetade med bl a Sprehe, Schmidt, Ammerland och Redefin vars hingstar jag marknadsförde i Sverige. Klinga tog även in semin från Spanien (bl a Kefren o Doblon).  Idag står två godkända avelshingstar i stallet, en welsh som tävlas i maratonkörning på MSv nivå med siktet inställt uppåt och en holländsk varmblodshingst som tävlats i både dressyr och hoppning och som jag tänker ska bli min partner för framtida WE-träningar.

Annars är jag språkutbildad ekonom och drev tidigare en redovisningsbyrå då jag även jobbade med ekonomi-/företagarutbildningar.  Från slutet av 90-talet har jag arbetat som ekonomiansvarig. Under 2016 slutade jag arbeta som anställd för att  "bara" arbeta med vår egen redovisning. Tanken är jag att jag därutöver äntligen ska kunna ägna mig helt åt hästarna - och så få litet tid dessutom förstås åt min man och våra barn o barnbarn.
Är jobbigt petig och pliktskyldig som ekonom men släpper loss vid målarstaffliet o älskar att dra iväg fortare än fort med sportbil, men inget
slår en snabb galopp över de skånska fälten!

Maria Nyström, Sekreterare