svepre

styrelsen, vald vid årsmötet 2019-08-31

NamnStyrelseuppdragMejladressTelefonnummer
Ingela EkelundOrdförande, 2 år, 2019-21sveforpre@gmail.com073 201 30 33
Maria NyströmSekreterare, 2 år, 2019-21070-2705923
Malin SkarinKassör,  2 år, 2019-21070-9757145
Mikaela HofmeijerOrdinarie ledamot, 2 år, 2019-21070-0636014
Marie LendicOrdinarie ledamot, 2 år, 2019-21070-5958009
Roger LjungOrdinarie ledamot, 1 år, 2019-200034-626816985
Stephanie JohanssonOrdinarie ledamot, 1 år, 2019-20070 421 47 21
Maria LjungOrdinarie ledamot, 1 år, 2019-20076 843 47 76
Nathalie Holm Erikssonsuppleant, 1 år, 2019-20072-2243343
Duttan Mattsonsuppleant, 1 år, 2019-20073-8315448
Annette AnderssonValberedning, , 1 år, 2019-20
Maria CyrillusValberedning, 1 år, 2019-20
Rose-Marie Edberg HardefloRevisor, 1 år, 2019-20
Ulla HaglundhRevisorssuppleant, 1 år, 2019-20Styrelsen nås alltid via mail sveforpre@gmail.com. Du kan även ringa ordförande Ingela Ekelund på 073-2013033. Ytterligare information och kontaktinfo följer efter styrelsens konstituerande möte 2019-09-04. 

ingela ekelund, ordförande

Hej hopp! Ingela Ekelund heter jag, och jag har ett förflutet som administrationschef och ekonomiansvarig och arbetar idag med ålderns rätt enbart på hemmaplan. Min man och jag, våra tre barn är utflugna, bor på vår älskade Klinga Gård utanför Klippan i nordvästra Skåne, och vi har idag två avelshingstar (dock inte PRE) i stallet. Mitt hjärtas häst, som du ser på bilden, var PRE-hingsten Gorron XV, även känd som Kungen av Klinga, och han gör nu sina fina levader på Trapalanta. Medan jag letar efter hans kronprins håller jag nästan uteslutande på med sportkörning där jag tävlar på medelsvår nivå med siktet uppåt efter att ha ägnat större delen av mitt hästliv åt att rida hellre än bra. Hittar jag rätt häst är WE den ridgren som idag lockar mig mest.

Som er nyblivna ordförande har jag ambitionen att med styrelsens stöd bidra till att göra SVEPRE till den aktiva förening där du som medlem känner dig inkluderad och välkommen och förstår att just du gör skillnad, både för föreningen och för PRE-Sverige. Kortsiktigt har vi ett medlemsmöte i november på gång och där ser jag fram mot att möta många av er! En långsiktigt och viktig fråga som jag vill lyfta är SVEPREs arbete för att svenska PRE-ägare ska ha direktkontakt med stamboken LGANCCE och liksom spanska PRE-ägare även ges möjlighet att använda stambokens webbaserade stambokstjänst vilket ligger i linje med likabehandlingsprincipen som ska genomsyra allt avelsarbete inom EU.

SVEPRE är till för dig så välkommen att höra av dig med tips, frågor, synpunkter, önskemål!

maria nyström, Sekreterare

Jag heter Maria Nyström, är 35 år och ekonomichef till vardags. Jag bor strax utanför Edsbyn i sydvästra Hälsingland med min sambo, son, tre katter, två hundar, en sköldpadda och fyra hästar varav tre PRE. Inesperado ”Lines” Pyramid är en 6 årig godkänd hingst, verksam i avel. Vi har tagit sikte på dressyrbanorna och hoppas på en premiär i höst. Han är efter Narbon och har då Armas Tarugo som farfar. Belleza de Brezo, ett 4 årigt svenskfött sto som är under inridning. Hon blev reservungstochampion i Högbo i september 2018. Hon är efter Armas Ranzal. Lebrera 21, min älskade gammeltant på 18 år som jag hoppas på att få ett föl efter innan hon ger upp detta jordeliv. Hon är efter Bravucon II. Sen har vi även min sambos haflingervalack Ulfstorps Andante. En klippa i alla väder som vi inte för allt i världen vill vara utan.

Malin skarin, kassör

Malin Skarin heter jag och är kassör i styrelsen.

Jag bor i Knivsta strax utanför Uppsala med man, dotter och hund.

Har haft PRE sedan några år tillbaka, jag håller på med lite allt möjligt från WE till Frihetsdressyr och hoppas mkt på min nya unghäst jag köpte tidigare i år.

Har ni några frågor eller om ni bor i närheten och är nyfikna på PRE hästen så är ni varmt välkomna att höra av er till mig.

Nås lättast via mail på malin_skarin@hotmail.com.

Mikaela hofmeijer, ordinarie ledamot

Mikaela Hofmeijer, ledamot i styrelsen. Tränar och tävlar dressyr på min PRE och min PREpartbred , och brinner lite extra för att se och få ut ännu fler PRE:er på tävlingsbanorna. Är tillvardags ridlärare och Stallchef på ridskola i Södra Stockholm, där jag också bor tillsammans med min sambo och vår tre månader gamla son

nathalie holm-eriksson, suppleant

Nathalie Holm-Eriksson heter jag, bor i Långshyttan, södra dalarna tillsammans med min sambo, dotter, hund och katt. Arbetar inom nattpatrullen i Borlänge kommun. Brinner för dressyr och att bygga upp hästar, tränar och tävlar gärna. Min fina PRE Carisma GP lyser upp min tillvaro på alla sätt och vis.

stephanie johansson, ordinarie ledamot

Hej! 
Mitt namn är Stephanie, 23 år. Bor med sambo och 1 årig dotter i ett hus i Regnsjö. Här bor också 3 st travhästar och 1 katt. Jag är utbildad frisör och pluggar just nu för att senare kunna fortsätta utbilda mig till förskollärare. Jag är uppvuxen med hästar och diverse ponnys, men i dagsläget fotar jag dom mest. Träffade pre för först gången när mor (Maria Ljung), importerade sina första och blev direkt väldigt imponerad. Förstås! 

Marie lendic, ordinarie ledamot

Marie Lendic, ny i styrelsen. Har 2 p.r.e som jag gör lite av varje med.

Jag jobbar vanlig fall med samtalsterapi och individ- och grupputveckling inom KBT.
Jag bosatt sedan -97 i karlshamn som ligger i Blekinge. Där bor jag tillsammans med min man, mina 2 barn och vår hund.

Maria Ljung, ordinarie ledamot

Jag är 43 år, fyrbarnsmamma och hästfrälst. Kommer från travet där min inriktning var hästar med människoproblem. Tävlade så högt som V75 och största meriten var vinst i Dam SM 2008. Bytte travet mot Spanien och började importera och föda upp PRE 2012/13. Föder upp Brezo hästarna och bor på en liten gård i Rengsjö, Hälsingland.

Roger ljung, ordinarie ledamot

Hej!
Roger Ljung här invald som styrelseledamot i nya SvePre föreningen. Lite kort om mig själv har erfarenhet om Pre sedan 1996 i Sverige och sedan 16 år tills nu i Spanien då jag bor här så ca: 23 år med härliga Pre -hästarna. Har en gård i Castilla La Mancha 1 timme drygt från Madrid och där 5 hästar vara av 4 Pre och  1 Pre -Arab. Tja ganska insatt i Prevärlden i Sverige och mera i Spanien. Det jag tror jag kan tillföra är mina kunskaper om rasen och alla mina direkt kontakter här i Spanien. Ni medlemmar hör gärna utav er om jag kan hjälpa till med nån undran ang PRE hare så fint och  jag ser positivt framåt tillsammans med er. Roger Ljung.

duttan mattsson, suppleant

Jag har ridit och pysslat med hästar i 49 år. Tävlat i hoppning, dressyr, provat på lite distans men framförallt tävlat nationella klasser i fälttävlan. Jag har varit hingst hållare och uppfödare i 19 år. Hela mitt vuxna liv,sedan jag var 16 år iallafall och var iväg på min första resa till Spanien och red på PRE hästar så har jag drömt om att själv äga dessa fantastiska hästar. Min avelshingst och tävlings kompis Ebonit S-Sh-5 har jag haft i 23 år, och han är idag 29 år och blev pappa även i somras. Mina första PRE var Federica IV och hennes son Camaron. Jag har väl hållit på med lite förenings jobb genom åren, ordförande på ridskolan och sedan lite olika befattningar i Shagya föreningen. Jag bor med mina djur på egen gård i Älvdalen, äger 3 PRE och 1 shagya.

åsa saletros, adjungerande i stamboksfrågor

Åsa Saletros, adjungerad för att jobba med stamboksfrågor. Målet är rättvisa villkor för alla PRE ägare och direktkontakt med spanska stamboken.
Har 5 egna hästar varav 2 PRE och en PRE korsning (på bilden). Tävlar WE på svår nivå och jobbar till vardags som handläggare på Länsstyrelsen med jordbruksfrågor. Bor med man och djur utanför Mullsjö.