svepre

Här kommer uppgifter om våra snygga nytillkomna profilprodukter! Längst ner finns beställnings- och betalningsinformation. Det går även bra att se denna informationen i PDF filen nedan.

Eftersom att vi beställer direkt ifrån Spanien så behöver vi få in de första beställningarna senast 25 oktober kl 17:00. Missar man denna gång kommer det såklart fler tillfällen.

Profilprodukter

Boka in dagen!

pre-dag 5-6 juni på grevagården!

MED ANLEDNING AV CORONA-PANDEMIN
ställs PRE-dagen den 5/6 juni in tills vidare!
Styrelsen har med tungt hjärta beslutat ställa in den planerade PRE-dagen tills vidare med tanke på att samhällssituationen nu - och som det ser ut även närmaste tiden framöver - varken ger oss eller våra deltagare några rimliga förutsättningar att på ett bra sätt genomföra detta arrangemang. Vi hoppas på allas förståelse för styrelsens beslut som grundar sig både på myndigheternas rekommendationer och omsorgen om våra medmänniskor i en svår tid.
Vi fortsätter som de optimister och envetna rackare vi är att oförtrutet jobba vidare enligt plan med våra förberedelser eftersom vi hoppas kunna genomföra evenemanget när samhället återgått till det normala, förhoppningsvis bortåt augusti/september. Vi uppdaterar så snart vi har ytterligare info!
Vi har även beslutat ställa in det närmast förestående evenemanget runt mental träning i Kristianstad den 5 april.
Årsmötet kommer vi däremot självklart och som planerat att avhålla via videomöte den 18 april kl 10. Väl mött i etern då!!
Sköt om er, visa hänsyn till varandra, klappa på era hästar och håll ut - det blir bättre!
för styrelsen
Ingela Ekelund
Ordförande

PRE-DAG INställd tills vidare

Kära PRE-vänner,
Nu drar vi igång våra aktiviteter i SVEPRE! Vi har ambitionen att under 2020 bjuda in till ett varierat program och tänker att vi vill samla PRE-intresserade på olika platser i vårt avlånga land, ibland avsuttet, ibland uppsuttet och ofta uppsluppet – men alltid med PRE-hästen som gemensam nämnare.

I det här sammanhanget vill jag påminna om att vi naturligtvis hoppas att du vill vara medlem i vår nybildade förening, och ser fram mot ditt aktiva stöd! Här hittar du all info runt hur du blir medlem 

Först ut är en PRE-kväll i Kristianstad där vi helt enkelt bara träffas och går ut och äter en bit mat tillsammans. Om det finns intresse har vi förberett för en PRE-kväll på fler orter, Örebro och Falun är på förslag liksom Linköping. Hör omgående av er till oss om ni alltså vill att vi ordnar en PRE-kväll även för er som inte bor i södra Sverige!

Välkommen till en

PRE-kväll den 7 februari kl 19 på
Restaurang Smaca vid Lilla Torg i Kristianstad

 

Vi börjar med en kort presentation av SVEPRE och kommande aktivitieter, så äter vi en bit mat och snackar häst, häst, häst, kanske vi berättar för varandra om våra egna hästar och hur det kom sig att vi fastnat för just PRE-hästen. Det viktiga är att vi utan att behöva känna stress från utställnings-/tävlingsbanan kan lära känna varandra och att vi får en trevlig kväll tillsammans!

Bindande anmälan senast 2 februari till sveforpre@gmail.com

VARMT VÄLKOMMEN! Det ska bli så roligt att ses!

God fortsättning!

Nytt år, nya utmaningar och glädjeämnen! Vi börjar med att här till höger länka till fb-gruppen "Iberiska hästar i sporten", en fb-grupp som drivs av Tina Karlsson. Tina har under flera år enträget och idogt letat upp och redovisat tävlingsresultaten för iberiska hästar och presenterar dem  veckovis för oss andra. Vi har nu tacksamt fått Tinas medgivande att länka till gruppen, där vi kan följa utvecklingen av de iberiska tävlingsekipagens tävlingsprestationer över tid. Och vilken utveckling sen, idag har vi många duktiga ekipage högt uppe i klasserna och många ekipage som är på väg uppåt. Dessutom hittar vi väldigt många ekipage med yngre  hästar i de lägre klasserna så framtiden ser ljus ut! Det ska bli intressant att se vad den årsvisa sammanställningen av statistiken som Tina brukar presentera kommer att visa i år när det gäller svenskuppfödda hästar, vi tippar att andelen svenskuppfödda hästar ökat. Det ger ju en extra glädje och dimension för våra svenska uppfödare att se avkommorna visas på tävlingsbanorna och på så sätt få ett kvitto på att arbetet med att föda upp hållbara och ridbara rastypiska hästar i Sverige håller för jämförelse med importer. 
Stort och varmt grattis till alla ni som jobbar och sliter i ur och skur enträget och envist för att utvecklas och lära er mera tillsammans med era PRE och Lusitanos, grattis till duktiga och omtänksamma uppfödare och grattis till sporten som blivit färgrikare och roligare nu när fler och fler iberiska ekipage tar sig ut på tävlingsbanorna och klättrar uppåt i resultatlistorna!! Det är så inspirerande att se hur nya iberiska ekipage kommer ut på tävlingsbanorna litet runt om i Sverige. Varmt lycka till under 2020!! 

julkalender 2019!

Klicka fram bilderna på våra fina PRE i julkalendern!

Medlemsmöte - programmet

Klicka HÄR så hittar du enklare till hotellet!

Varmt välkommen,  det ska bli såå kul att ses! 

Medlemsmöte i linköping!

Den 9:e november arrangerar vi ett fysiskt medlemsmöte i Linköping där alla medlemmar som vill är varmt välkomna! Här kommer ni få träffa de flesta som sitter i styrelsen, vara med och påverka och det kommer även finnas möjlighet att beställa superläckra profilprodukter! 

Hotellet vi kommer bo på heter Park Hotel, klicka HÄR för att komma till deras hemsida.
Och det är även där som mötet kommer äga rum mellan kl 13:30-17:00. Ange att ni är ifrån SVEPRE när ni ringer och bokar! 

Det finns ett evenemang för detta möte på facebook, där kan ni enkelt klicka i om ni kan komma eller inte. Länk till denna sida hittar ni HÄR.

Ni som inte kan närvara på plats kommer att kunna närvara under första delen av mötet via zoom.
 

Svenskägd pre-hingst topprankad i världen!

Huron FS, uppfödd av Yeguada Arroyomonte, född 2008 e Huron IX u Zarina XXI, är rankad 2019 av ANCCE - som första svenskägda PRE någonsin och baserat på sitt avelsindex 114,49 för dressyr - som sjunde bästa PRE i världen efter topplistade Cubanon på 117,22.

Vi gratulerar Pepino PRE och Sara Hedberg som ägt och utbildat Huron FS sedan 2014. De båda utgör ett välkänt profilpar i PRE-Sverige och syns ofta både i tävlings- och utställningssammanhang och inte minst även som SWEPREs rasrepresentant under Falsterbotävlingarna. Hingsten har verkat i avel parallellt med sin tävlingskarriär och har i dag 13 registrerade renrasiga avkommor - årets föl oräknade - liksom många Part Bred avkommor.

Vi gratulerar även våra svenska PRE-uppfödare som i Huron FS har tillgång till en hingst som av ANCCE redan som unghäst kategoriserades som JRR (Rekommenderad avelshingst för dressyr) och som nu befäst sin ställning som en hingst med ett av världens bästa avelsindex!

Länk till ANCCEs rankinglista för 2019

årsmötet 2019-08-31

Så har vi avhållit SVEPREs första årsmöte med glädjande stort deltagarantal och engagemang! Årsmötet gick på interimsstyrelsens förslag och beslutade om medlemsavgifter och stadgeändring innan man gick till val för att tillsätta föreningens nya förtroendevalda. Du kan läsa mer här

välkommen på årsmöte via zoom 31/8 kl 12!

Varmt välkommen till ett renodlat och effektivt årsmöte!

Årsmötet kommer att avhållas i enlighet med utsänd kallelse men utan aviserade kringaktiviteter. 

Vi genomför detta årsmöte som ett videomöte via Zoom, du som tänker delta via mobilen måste därför först installera Zoom-appen. För att komma med på videomötet via mobil och dator, gå in i SVEPREs medlemsgrupp på facebook och klicka på den länk som vi kommer att publicera där så släpps du in till videomötet. Vi kommer även att maila länken till dig.

Tag chancen att göra din röst hörd, avsätt en timme av din tid på lördag den 31 augusti kl 12-13!!!

Kallelse har sänts ut per mail till våra medlemmar 2019-08-02. Dagordning, styrelsens förslag och övriga årsmöteshandlingar hittar du här nedan. 

Skrivelse från jordbruksverket

Jordbruksverket har skickat en skrivelse till Spanska jordbruksverket och uppdrar dem till att undersöka huruvida likabehandlingsprincipen upprätthålls av ASCPRE som på delegation av ANCCE handhar stamboksfrågor i Sverige.